II. ANTICONCEPTIE_HK_GT

Anticonceptie

 

Anticonceptie is de term die veelal gebruikt wordt voor alle anticonceptievormen; middelen en methoden om een bevruchting te voorkómen en de kans op een zwangerschap zo klein mogelijk te maken.

Daarnaast wordt anticonceptie o.a. voorgeschreven voor het regelen van je menstruatie en bij menstruatie- of overgangsklachten

Welk middel je uiteindelijk gebruikt, is een persoonlijke keuze.

Niet alle methoden zijn in elke leeftijdsfase of voor iedereen even geschikt. In ongeveer 10 procent blijkt dat de gekozen methode uiteindelijk niet de meest ideale is.

 

Welke anticonceptie past bij jou?

 

Ik laat je zien welke vormen van anticonceptie er op dit moment zijn. Aan de hand van jouw vragen en wensen zal ik je adviseren zodat je zelf kunt bepalen welke vorm van anticonceptie het beste bij jou past. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van:

 

  • ben je bijvoorbeeld trouw in het innemen van de pil?
  • heb je specifieke klachten tijdens je cyclus?
  • heb je een partner?
  • heb je (nog) een kinderwens?
  • welke leefstijl heb je?

 

Wacht niet langer en stel je vragen tijdens het anticonceptieconsult!

 

“Seksualiteit; vrij veilig en bescherm jezelf”

 

Preventie

 

De een is al heel jong seksueel actief, de ander pas veel later. Wanneer het moment ook komt, zorg dat je als het zover is goed voor jezelf zorgt. Denk goed na of je er wel aan toe bent en het echt wilt. Geniet van seksualiteit, maar wees tegelijkertijd zuinig op je lichaam! De helft van de tienermeisjes loopt een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) op binnen 2 jaar na de eerste keer.

 

Voorkómen is beter dan genezen!

 

De geslachtsziekten kunnen door heel verscheidene organismen veroorzaakt worden. De ziekteverwekker van een SOA kan zich bijvoorbeeld bevinden in het slijm van de vagina, of in het sperma of achter de voorhuid. Wanneer je seksueel contact hebt met een partner kan de ziekteverwekker worden overgedragen. Daarvoor is soms een wondje nodig bij de ontvanger, maar dat is lang niet altijd het geval. Veel geslachtsziekten zijn ook wel op een andere wijze overdraagbaar, bijvoorbeeld door intraveneus druggebruik( via naald in de ader) , intiem maar niet seksueel contact, of door bloedtransfusies.

Bedenk daarom goed hoe je jezelf wilt beschermen tegen een SOA en ongewenste zwangerschap!

Het is heel normaal om vragen te hebben over anticonceptie en seksualiteit.

 

Maak een afspraak en stel je vragen; ik neem de tijd voor je!

benner_final_1

benner_final_2_online afspraak maken

benner_final_3_streep

benner_final_5_email

benner_final_4_tel

benner_final_6_facebook

benner_final_7_plusjes